Rondleiding in de Friedesse Molen

Al in 1343 stond er op de huidige plek van de Friedesse Molen in Neer al een watermolen. Vanwege de vele beken die rondom dit dorpje stromen was Neer een uitgelezen plek om een watermolen te bouwen. WaaromGodefridus Tobben in 1717 de huidige watermolen bouwden ontdek je op 12 mei tijdens een rondleiding door de Friedesse Molen in Neer.


Altijd al alles willen weten over hoe een watermolen werkt, maar ook waarom de Friedesse watermolen op de locatie staat waar hij nu staat. De Friedesse molen is de enige watermolen in Neer die nog over is van de zeven die er ooit stonden. Stichting de Friedesse Molen bekommert zich al enkele tientallen jaren over dit bijzondere historische object. Sinds 2018 is ook het naastgelegen molenaarshuis opgeknapt en in gebruik als restaurant.

 

Praktische informatie 
Tijdens deze rondleiding op 12 mei word je om 15.00 uur welkom geheten met een lekker kopje koffie met gebak in het oude molenaarshuis naast de Friedesse Molen, Friedesemolen 1 in Neer. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga ja op pad en vertelt de voorzitter van de stichting Friedesse molen je alles over de watermolen en haar omgeving. De middag duurt tot 16.30 uur. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via info@friedessemolen.nl. Deelname kost 6 euro per persoon. Niet-leden betalen 9 euro per persoon. Dit is inclusief koffie en gebak. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties